A spanyolországi Oviedo városában rettenetesen jól jártak a kisklambók.

Pedig mindössze kilencven napja volt a kivitelezőnek arra, hogy kivitelezze ezt a diákétkeztetőt az iskolaév kezdete előtt. Ezért alig öt kilométerrel arrébb először előre legyártották az egyes elemeket, amiket a helyszínen már csak össze kellett legózni.

Álljanak itt büszkén a nevek is: ez itt a Guillén Lafuerza Dining Hall, Miguel Ángel García-Pola Vallejo tervezésében:

Az épületnek tartalmaznia kellett az ebédlőn kívül egy konyhát, raktárt és persze mellékhelyiségeket is. Ráadásul úgy kellett energiahatékonynak megcsinálni, hogy a büdzsé sem volt valami vastag (85 millió forintnak megfelelő összegből kellett összehozni). A 226 négyzetméteres végeredmény mindenesetre nem csak jól néz ki, de olyan, mint egy nagyra nőtt skandináv játékház a maga sárgával beoltott egyszerűségével.

“Építészeti szempontból a fémlemez egy olcsó, karbantartást nem különösebben igénylő, gyorsan összeszerelhető anyag. Dizájnszempontból pedig lehet használni a tetőn és a falakon, mint folytatólagos réteget, ami hagsúlyozza az épület szobros jellegét”

– mondta az ötletgazda. García-Pola Vallejo szerint a sárga meg azért sárga, mert elszeparálja a gyerekeket a külvilágtól, ÉS a házi feladatoktól.

(via Dezeen)