Kortárs pavilonház Ramat HaSharonban.

Egymásba érő betonkockák és függőleges vasak: ezek a lényegi alapelemei a tel-avivi Tal Goldsmith Fish stúdió által megalkotott háznak, aminek 150 négyzetméteres alapterülettel kellett kezdenie valamit, úgy, hogy még egy kis outdoor is maradjon. Eléggé olyanra sikerült, amit eléggé meg tudunk tapsolni.

Már a hófehér kerítés is szemrevaló a lyukacsos-geometriai mintázattal:

Ilyen szépen lehet felállni a második szintre:

A nappali meg hát tűpontosan olyan, mint amilyet minden, letisztultság felé hajló ember azonnal magához ölelne: visszafogott bézsek, nagy levegők, a gondolatok szárnyalásának vagy a legnagyobb pihenéseknek tökéletes előidézője lehet már ránézésre is.

Kutyával még jobb.

És még az olyan fifikás megoldásra is gondoltak, mint hogy a tető lógjon be éppenhogycsak a terasz fölé, hiszen a közel-keleti napfény eléggé perzselő bír lenni. Szabadtér is, meg szénné sem ég az ember, ennyi:

Persze mit sem ér egy ilyen elegáns tér a megfelelő artwork nélkül:

Végül pedig a belső vaslépcsőn is visszaköszön a kerítésről már megismert lyukacsos-derékszöges dekor. Perfekt:

Helyek, ahol elücsörögnénk naphosszat, toplista első:

(via Dwell)