Talán senki sem gondolta volt a lapozós könyvek elterjedésének idején, hogy a távoli jövőben a számítógépeken keresztül majd a tekerős technika fog végleg diadalmaskodni. Ahogy nézem ezt a görgetős jegyzetszalaggal felpimpelt jegyzetarchiváló asztalt, valahogy úgy érzek most én is, ahogy anno Gutenbergék gondolhattak az ókori tekercsekre.

Gutenbergék és a kódexmásolók példájára hivatkozva pedig nem merném azt mondani, hogy nem a Kirsten Camara által tervezett, elsőre elég meredeknek tűnő Analog Memory Deské a jövő.

Már csak azért sem, mert én, aki legtöbbször előszeretettel, de minden esetben tudatosan igyekszem digitálisan megoldani a feladataim, néha azon kapom magam, hogy bizonyos dolgokat papírra írok és rajzolok fel. Egyszerűen azért, mert így kívánja meg a praktikus reflexem.

Kis könyvjelzőkkel feldobva pedig tényleg nagyon hasznos lehet ez az 1000 méter hosszú papírtekercs, ha valami vázlatot – teszem azt – pár évvel korábbról szeretnénk elővenni. Akkora időbeli távolságból, amennyit egy laptop ritkán hidal át. A rögtön törölt skiccekről és feljegyzésekről nem is beszélve.

(via Fubiz)