Anders Berensson svéd építész kapott egy megbízást, hogy valamit kezdjen néhány használaton kívüli távvezetékoszloppal. A kiindulópont az volt, hogy ha van egy jó ötlet, akkor a bontási költséggel nem kéne számolni. Illetve később ezek még ipartörténeti értékkel is felruházódhatnak.

Beresson pedig gondolt egy merészet. Ha már úgyis a Stockholm melletti Norra Djurgården nemzeti parknál találhatóak ezek az óriási póznák, akkor miért is ne legyen belőle egy olyan, a városra és a parkra is odanéző kilátó, ami rögtön piknikhelyszínnek is tökéletes.

Berensson tervei szerint a kilátó a meglévő fémszerkezeten túl fa elemekből állna, mert így könnyebb súlyra, illetve ezzel ellenpontozná a fém tájidegenségét is. Szintén része a tervnek, hogy az egyik alsóbb szinten egy büfé is lenne a teljes komfort kedvéért.

(via)