Eddig elég nagy mázlink volt az időjárással, gyakorlatlag nem volt telünk, és reméljük, már nem is lesz, de ha Roberto Piqueras 2014-es őszi / téli kollekciójára pillantunk, akkor meg akár jöhet bármi is, minden eszünkbe jut róla, csak a hideg nem. Nem, még a vastag, pufi kesztyűk miatt sem.

Piqueras-ról írtunk már, méghozzá a DATAWEAR című editorial kapcsán, és már akkor is a videójátékok kultuszával kapcsoltuk össze a nevét. Itt is részben ez van, a kollekció bármelyik darabjáról egy őrült gamer jut eszünkbe, még a Windows ’95 világából. Az eklektikus, színes, 3D-s printek pixelizált Szűzanyát, patchwork-hatást, meg nem kevés cyber életérzést – és giccset – emelnek ki, vagy éppen váltanak fel. Az arany színű, lycra sztreccs ruhák és az arcot teljesen eltakaró maszkok pedig csak kiemelik a kollekció egyik lényegét, méghozzá azt, hogy minden darab uniszex.

Roberto Piqueras tehát megmaradt az extrém külsőségeknél, még a kifejezetten szolidnak tűnő, 5 különféle mintájú kalap sem lóg ki a sorból. A többi eszement kollekció darabjai beszerezhetőek Piqueras Bigcartel oldaláról!