Nem nagyon érdemes vitatkozni azzal a ténnyel, hogy mindenki kedvenc mobilos képmegosztója ma már a fashioniverzumban elég jelentős iránytű lett, a hatalmas követőtáborral bíró véleményt vezérlőktől kezdve (akik néha még nem is igazi emberek!) egészen az egyes márkák újszerű sztorimesélős megnyilvánulásaiig. Arról nem beszélve, mennyire fontos platform lett ez a fiatal divattervezőknek, akiknek egy árva vasuk sincs milánói kifutókon parádézni – de még egy boltot fenntartani sem. Az Instagram viszont menő, és még ingyenes is.

Most pedig például azt lehet szemrevételezni, hogy milyen (mikro)trendek látszanak kialakulni az Instán, mik azok a kiegészítők, amik egynél többször is szembe jöhetnek már. 2018 nyarán úgy tűnik, megérkeznek a:

Nemfém karikafülbevalók

Mert a fém már kicsit megfáradt divatilag, legalábbis ami a cimpákat illeti. Ráadásul még égetni is tud egy forró júliusi napon, úgyhogy ez most épp jókor van napirenden:

When you sorta match with your room.

A post shared by Aimee Song (@songofstyle) on

Hálós táskák

Már egy ideje itt vannak, köztünk járnak, de a Refinery 29 arról ír, hogy az idei nyár a sűrű halászhálószerű totebagek kidobásáról szól, az ilyen strukturáltabb kivitelért:

Bag says summer, jacket says spring.

A post shared by Aemilia Madden (@aemiliafay) on

Smokkolt topok

A gumírozással elért redőzetek is állítólag jókora visszatérésben vannak.

Three sleeps till a long weekend 🌻

A post shared by Lucy Williams | Fashion Me Now (@lucywilliams02) on

Átlátszó táskák

Na nem mintha ez valami újság lenne, különösen, hogy láttunk már itthon remekbevett példát rá, és giganehéz elkerülni őket az Instagram táskás szekcióiban is, de attól még nyugodtan elkönyvelhetjük, hogy a tartalmukat megmutató hordozóeszközök baszottnagyot mennek idén.

So glad I preordered this baby. Can you imagine if not 😂. @shopgirl.la

A post shared by Stephanie Arant (@shhtephs) on

Műanyag cipellők

Na persze ne a Crocsra gondoljunk, azzal épp elég baj van így is! Persze a kényelmük kapcsán már vannak bennünk kérdőjelek, miközben elvitathatatlan, hogy beszarás jól tudnak kinézni.

Sun’s out

A post shared by María Bernad (@maria_bernad) on

Megkötött felsők

A vállvillantós topok után megjöttek azok, amik elöl könnyedén kibonthatók.

Jewels by @lorenstewart on the blog 🌹🥀💎

A post shared by Courtney Trop (@alwaysjudging) on

Leheletnyi napszemüvegek

Praktikusak? Nem feltétlenül. Állatul néznek ki? Meghisszük azt. Egy ideje itt vannak már köreinkben, de ne lepődjünk meg, ha elszaporodnak júniustól. Az biztos, hogy az arcot beterítő hatalmas lencsék kora lejárt, viszlát!

😎😎🖤🖤🖤

A post shared by Kylie (@kyliejenner) on

Farmer a farmeren!

A Sweetyhigh szerint ez is nagy comeback, tehát alul farmer, felül farmer, nyomassuk bátran. Ha bátrak vagyunk. A tengerentúlon már sokan eléggé azok ebben a kérdésben.

shot this cool @graziauk story with @frame @jensgrede @eriktorstensson 💎

A post shared by Hailey Baldwin (@haileybaldwin) on

Hát így állunk! A vonatkozó Facebook-posztunk alatt várjuk a további tippeket az idei nyári trendszettingre és influenszingre vonatkozóan.