A Google az év végévnek közeledtével egy csomó más statisztikával egyetemben összegyűjtötte 2014 legböngészettebb divatirányzatait is. Követve a normcore-t kiötlő K-Hole sensus communis-szerű filozófiáját, ez volt a tíz leginkább normcore trend idén. Legalábbis az érdeklődés tekintetében mindenképpen, ha a tényleges megvalósulásban mást is láthatunk.

10. Mules

Visszatértek tehát a 90-es évek nyitott sarkú női cipői.

9. Culottes

És igen, a szoknyanadrágok is újra pörögnek!

8. Full skirt

A sokkal kevésbé megosztó bő, teljes szoknyák masszívan elől vannak.

7. Over-the-knee boots

Kate Moss nem egyszer mutatkozott térd felett végződő csizmában, az internetezők pedig még ennél is többször kerestek rá erre a termékre.

6. Designer collaboration

Híres tervezők és népszerű márkák közös akciói. A képen Alexander Wang H&M-es cuccai.

5. Crop Tops

Úgy ám, a ’90-es évek haspólói is újra a fedélzeten!

4. Wearables

Na, végre valami előremutató: öltözetkiegészítőként, szélsőséges esetben ruhaként hordható technikai kütyük. Mint például az FKA twigs által is kipróbált Google Glass.

3. Althleisure

Ez pedig nemes egyszerűséggel arról szól, hogy hordjuk nyugodtan az utcán is azt a nadrágot, amiben jógára vagy konditerembe járunk.

2. Health Goth

A meglepően előre kerülő fúziós trend a cyberpunk, goth illetve normcore és althleisure irányzatokból hoz létre valami egészen fantasztikus dolgot

 

1. Normcore

Sajnos szegény Steve Jobs csak posztumusz válhatott a legtrendibb arccá, 2014 ugyanis egyértelműen a kitűnősködés helyett a közösségi átlagba visszavágyó normcore-ról és annak félreértéséről szólt.

(via Google)