Persze, épelméjű ember nem vesz fehéret, vagy igen, de vitrinben tartja, hiszen lehetetlen küldetés ezeket örökké tisztán tartani. Ami persze nem akadályoz meg minket abban, hogy idetegyünk tíz csodaszép darabot (a legszebb fekete-fehéreket már úgyis bemutattuk). Szavazz a cikkben, hogy melyiket marnád haza azonnal!

Nike Air Tech Challenge IV Low White/Wolf Grey

Az Agassi-klasszikus (egyáltalán emlékszik ma még valaki az ő nevére, aki nem teniszrajongó, és mondjuk 1990 után született?) visszatért ebben az áramvonalas formában, pipa helyett kitüremkedő Nike domborzattal az oldalán.

Adidas Originals Los Angeles

Ez a cipő így lábon is szép, hát még ha megtekintjük közelebbről. A mesh-hálós felsőrész feltételezi, hogy ez egyike a leghabkönnyűbb és legjobban szellőzőbb sneakereknek.

Asics GEL-Lyte III

A hármas számú géllájt már önmagában is egyike a legbarátságosabb sziluetteknek, hát még így hófehérkében!

Nike Huarache NM

A Huarache-t 1991-ben azzal a céllal találták ki Tinker Hatfieldék a Nike-nál, hogy egy messzemenően technológiai, szükségtelen sallangoktól megfosztott cipőt hozzanak létre, amit egyszerűen imádtak a futók. Ám mint minden jó futócipő, ez is kinőtte saját kategóriáját, mára pedig reneszánszát éli, mint az egyik legkeresettebb lifestyle modell. Fehérben, felturbózott talppal, extra cipőfűző-szisztémával pedig valami tünde módon szép:

Nike Air Max 1 Woven “Triple White”

A sok roséran árnyékában az Air Max 1 lassan már szippoghat a sarokban, pedig nem kéne neki, amíg ilyen szexin bír kinézni.

Melyik fehéret marnád el?

Adidas Originals Racer Lite

Orbitálisan idegesítő, vagy idegesítően orbitális nagy háromcsíkozás helyett ott van az oldalán ennek a modellnek a saját diadalának az íve. A színes változatok ráadásul úgy néznek ki mellette, mint valami tesztpéldányok, mintha mindig is fehérnek és szuperletisztultnak teremtették volna ezt a Racer Lite-ot.

Atmos x Reebok Instapump Fury

Már itt, a monokróm cipő-összegzésünkben is lehidaltunk tőle, hogy az Instapumpból mit ki nem hoznak Reebokéknál, és technokrata mocsári szörnyként emlegettük ezt az amúgy halálkényelmes cipőt (elég ránézni a talpára, olyan párnázása lehet, hogy a betont is szivacsnak érezzük). Az Atmosszal összeállva pedig a szép még szebb lett:

New Balance 999

A kilencszázkilencvenkilences már önmagában is kultuszdarab, de amikor leradírozzuk róla a tiritarkaságot, hát akkor meg maga lesz az ispán:

Jordan Westbrook 0

A sokak szerint Michael Jordan nyomdokain haladó Russell Westbrook, az Oklahoma City parádés kosárlabdázója nevével illetett cipő először feketében jelent meg, de ezen a nyáron a “triple white” változat is megütötte a boltok polcait. A sarki plázában ugyan nem fogunk belőle találni egy darabot sem, de nem is ez a lényeg, hanem hogy nézzük csak meg a gyönyörűen dombornyomott oldalát! Naugye.

Nike Sock Dart

Végül jöjjön a cipő, ami mellett még a Roshe Run-ok is bepókhálósodott, múzeumba illő izéknek tűnnek: ennél hibátlanabb és jövőbemutatóbb darabot perpillanat nem tudnánk megnevezni – ami nem jelenti azt, hogy ne létezne persze.